×
Home Nieuws Livescore

Duitsland jaagt op EK-zege als gastland, historie waarschuwt

Duitsland jaagt op EK-zege als gastland, historie waarschuwt
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 4 juni 2024 17:48 uur

Duitsland staat op scherp voor het aankomende Europees Kampioenschap dat op 14 juni van start gaat. De Duitse nationale ploeg is vastberaden om alles op alles te zetten om het toernooi op eigen bodem te winnen. Echter, een blik in de geschiedenisboeken onthult dat het geen gemakkelijke taak is om als gastland het EK te zegevieren. Slechts drie landen zijn erin geslaagd om in de ruim zestigjarige geschiedenis van het landentoernooi de titel te veroveren terwijl zij het toernooi organiseerden.

De Duitse fans zijn vol verwachting en hoopvol dat hun nationale team de traditie kan doorbreken en geschiedenis kan schrijven door als gastland het EK te winnen. Met een sterke selectie en ervaren spelers onder leiding van bondscoach Joachim Löw, geloven velen dat Duitsland een geduchte concurrent zal zijn voor de andere deelnemende landen.

Desondanks blijft het een uitdaging, gezien de historische statistieken die aantonen dat het winnen van het Europees Kampioenschap als gastland een zeldzaamheid is. Duitsland zal moeten strijden tegen de druk en verwachtingen die gepaard gaan met het organiseren van een groot toernooi, terwijl ze tegelijkertijd hun focus op het voetbal moeten behouden om succesvol te zijn in het EK 2020.