×
Home Nieuws Livescore

Ian Maatsen in UEFA Champions League-Elftal van het Jaar

Ian Maatsen in UEFA Champions League-Elftal van het Jaar
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 3 juni 2024 13:48 uur

Ian Maatsen, de talentvolle linksback van Borussia Dortmund, is door de UEFA opgenomen in het prestigieuze Champions League-Elftal van het Jaar. De 20-jarige Maatsen maakte indruk tijdens de Champions League-campagne van Dortmund, waarbij hij met zijn team tot de finale van het miljardenbal wist te reiken. Naast Maatsen leverde Dortmund nog drie andere spelers voor dit elite-elftal.

Helaas eindigde de finale van de Champions League niet zoals gehoopt voor Maatsen en zijn teamgenoten. In een zinderende strijd tegen Real Madrid moest Dortmund uiteindelijk met 0-2 het onderspit delven. Een fout van Maatsen droeg bij aan de nederlaag van zijn team, maar desondanks wordt zijn individuele prestatie erkend door de UEFA.

De opname van Ian Maatsen in het Champions League-Elftal van het Jaar is een kroon op zijn seizoen en een bevestiging van zijn groeiende reputatie als een van de meest veelbelovende jonge verdedigers in het Europese voetbal. Met zijn talent en doorzettingsvermogen lijkt Maatsen een speler te zijn om in de gaten te houden voor de toekomst.