×
Home Nieuws Livescore

NEC faalt in definitieve overname Youri Baas van Ajax

NEC faalt in definitieve overname Youri Baas van Ajax
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 3 juni 2024 11:48 uur

NEC heeft tevergeefs geprobeerd om Youri Baas definitief over te nemen van Ajax, zo meldt De Telegraaf vandaag. De jonge verdediger, die afgelopen seizoen op huurbasis voor NEC speelde, zal zijn carrière voortzetten bij de Amsterdamse club. Daar krijgt Baas de kans om zich te bewijzen op de positie van linksback.

De directie van NEC had gehoopt Baas definitief aan zich te binden na zijn succesvolle periode bij de club, maar Ajax heeft besloten om de talentvolle speler terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA. Baas heeft indruk gemaakt met zijn prestaties en potentieel, waardoor de Amsterdammers hem een kans willen geven in het eerste elftal.

Voor NEC betekent het mislopen van Baas een tegenvaller, aangezien de verdediger een belangrijke rol speelde in het afgelopen seizoen. De club zal nu op zoek moeten naar alternatieven om de linksbackpositie te versterken en het vertrek van Baas op te vangen. Ajax daarentegen ziet in Baas een speler met veel potentie en gelooft dat hij kan uitgroeien tot een vaste waarde in het team.

Hoewel NEC en Baas niet tot een definitieve overeenkomst zijn gekomen, zal de verdediger met een nieuwe uitdaging bij Ajax zijn ontwikkeling voortzetten. De supporters van NEC zullen Baas ongetwijfeld dankbaar zijn voor zijn inzet en bijdrage aan het team, terwijl de fans van Ajax hopen op een succesvolle toekomst voor de jonge talentvolle speler.