×
Home Nieuws Livescore

KNVB verzet zich tegen btw-verhoging op voetbalkaarten

KNVB verzet zich tegen btw-verhoging op voetbalkaarten
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 3 juni 2024 09:32 uur

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft opnieuw haar standpunt kenbaar gemaakt tegen de voorgenomen btw-verhoging op culturele goederen, waaronder toegangskaarten voor voetbalwedstrijden. Deze verhoging is opgenomen in het hoofdlijnenakkoord tussen de politieke partijen PVV, VVD, BBB en NSC. De KNVB benadrukt dat deze maatregel een negatieve impact zal hebben op de toegankelijkheid van voetbalwedstrijden voor fans en het algemene welzijn van de sport.

Volgens de KNVB zal de btw-verhoging op toegangskaarten de drempel voor veel supporters verhogen om wedstrijden bij te wonen, wat kan leiden tot een afname in stadionbezoek. Dit zou niet alleen financiële gevolgen hebben voor de clubs, maar ook de sfeer en beleving in de stadions kunnen beïnvloeden. De bond roept de betrokken politieke partijen dan ook op om de impact van deze maatregel op de sportwereld te heroverwegen en alternatieve oplossingen te zoeken.

Daarnaast wijst de KNVB erop dat voetbal een belangrijk onderdeel is van de Nederlandse cultuur en samenleving, en dat het belangrijk is om de toegankelijkheid van de sport te waarborgen. De bond benadrukt dat voetbal verbindt en mensen van verschillende achtergronden samenbrengt, en dat het belangrijk is om dit te blijven stimuleren. De KNVB zal dan ook blijven lobbyen tegen de btw-verhoging en opkomen voor de belangen van de voetbalfans en de sport in het algemeen.