×
Home Nieuws Livescore

Deadline Day sensatie: Sofyan Amrabat verruilt Fiorentina voor Manchester United!

Deadline Day sensatie: Sofyan Amrabat verruilt Fiorentina voor Manchester United!
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 23:56 uur

Deadline Day heeft voor een verrassende wending gezorgd in de voetbalwereld. Sofyan Amrabat, de Marokkaanse middenvelder, heeft een nieuwe club gevonden in de vorm van Manchester United. Na maanden van onderhandelingen en speculaties is de deal eindelijk rondgekomen. Fiorentina, de voormalige club van Amrabat, heeft het laatste bod van Manchester United geaccepteerd.

Het was een ware soap die al sinds juli aan de gang was. Verschillende clubs, waaronder Liverpool, Napoli en Fulham, dachten een kans te maken om Amrabat binnen te halen. Maar de middenvelder had zijn zinnen gezet op een hereniging met zijn voormalige manager Erik ten Hag, met wie hij eerder samenwerkte bij FC Utrecht. Het geduld van Amrabat is flink op de proef gesteld, maar uiteindelijk heeft hij zijn beloning gekregen.

Het leek lange tijd een lastig verhaal te worden vanwege de beperkte financiële middelen van Manchester United. Maar uiteindelijk zijn de betrokken partijen tot een akkoord gekomen. Er is een huurdeal gesloten met een huursom van tien miljoen euro. Daarnaast is er een optie tot koop van twintig miljoen euro en nog eens vijf miljoen aan toekomstige bonussen.

Amrabat, 27 jaar oud, speelde sinds januari 2020 bij Fiorentina. Daarvoor kwam hij uit voor clubs als Utrecht, Feyenoord en Club Brugge. In totaal heeft hij 107 wedstrijden gespeeld voor Fiorentina.

De fans van Manchester United kunnen niet wachten om Amrabat in actie te zien. De club heeft zelfs een tweet geplaatst om het nieuws te bevestigen. Het is een nieuwe stap in de carrière van Amrabat en het belooft een spannend avontuur te worden bij Manchester United.