×
Home Nieuws Livescore

Eredivisie keert na 20 jaar terug naar natuurgrasvelden

Eredivisie keert na 20 jaar terug naar natuurgrasvelden
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 2 juni 2024 20:32 uur

Na de degradatie van Excelsior uit de Eredivisie is er een opvallende verandering op komst voor het Nederlandse voetbal. Het is namelijk bekend geworden dat komend seizoen alle wedstrijden in de Eredivisie op natuurgras zullen worden gespeeld. Dit markeert een significante verschuiving, aangezien het al bijna twintig jaar geleden is dat dit voor het laatst het geval was.

De beslissing om exclusief op natuurgras te spelen komt voort uit een groeiende trend binnen het Nederlandse voetbal om terug te keren naar de basis en de traditionele speelomstandigheden te omarmen. Met de degradatie van Excelsior als katalysator, hebben de clubs en de competitie als geheel besloten om afscheid te nemen van kunstgras en terug te keren naar de authentieke grasmat.

Voor spelers, trainers en fans belooft deze verandering een interessante dynamiek toe te voegen aan de Eredivisie. Het spelen op natuurgras kan invloed hebben op de speelstijl en tactieken van de teams, en mogelijk zelfs op de resultaten van de wedstrijden. Het belooft een seizoen vol nieuwe uitdagingen en verrassingen te worden nu de Eredivisie terugkeert naar haar roots.