×
Home Nieuws Livescore

FC Utrecht neemt afscheid van sterspeler: Sean Klaiber verruilt Nederland voor Denemarken!

FC Utrecht neemt afscheid van sterspeler: Sean Klaiber verruilt Nederland voor Denemarken!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 23:32 uur

FC Utrecht neemt afscheid van een van hun spelers, Sean Klaiber. De 29-jarige verdediger heeft een nieuwe uitdaging gevonden in Denemarken, waar hij een contract heeft getekend bij Brøndby IF.

Klaiber had eigenlijk nog een contract tot de zomer van 2025 bij FC Utrecht, maar Brøndby heeft hem weten los te kopen. De exacte transfersom is niet bekendgemaakt door Utrecht, maar het is duidelijk dat er een bedrag is ontvangen voor Klaiber. Hij begon zijn carrière bij de club in 2007 en maakte zijn debuut in het eerste elftal in februari 2014. In 2020 vertrok hij naar Ajax, maar keerde twee jaar later terug naar Utrecht.

Nu vertrekt hij definitief en gaat hij zijn geluk beproeven in Denemarken. Technisch directeur Jordy Zuidam reageert op de clubwebsite: "Sean heeft aangegeven dat hij graag de uitdaging in Denemarken wil aangaan, nadat Brøndby IF interesse toonde. We zijn in gesprek gegaan met Brøndby IF en hebben een akkoord bereikt over het afkopen van het lopende contract van Sean. We bedanken Sean voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."

Klaiber heeft in totaal 188 officiële wedstrijden gespeeld voor Utrecht, verdeeld over twee periodes. Daarin wist hij elf keer te scoren en 26 assists te geven.

FC Utrecht heeft op social media ook afscheid genomen van Klaiber met een hartelijke boodschap en wenst hem veel succes in Denemarken.