×
Home Nieuws Livescore

Ziggo exclusief voor Europese voetbalcompetities: impact op kijkers

Ziggo exclusief voor Europese voetbalcompetities: impact op kijkers
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 2 juni 2024 10:48 uur

Vanaf het komende seizoen zullen voetbalfans in Nederland exclusief kunnen genieten van de Champions League, Europa League en Conference League via Ziggo. Dit nieuws heeft echter grote gevolgen voor de Nederlandse tv-kijkers, zo waarschuwt sportmarketingexpert Chris Woerts in een interview met het Algemeen Dagblad.

Met deze nieuwe ontwikkeling zullen fans van het Europese clubvoetbal hun favoriete teams en spelers alleen nog kunnen volgen via Ziggo, wat een verandering betekent voor de manier waarop zij de wedstrijden bekijken. Woerts benadrukt dat deze exclusiviteit een verschuiving teweeg zal brengen in het kijkgedrag van voetballiefhebbers in Nederland.

De beslissing om de uitzendrechten van deze prestigieuze competities exclusief aan Ziggo toe te kennen, zal ongetwijfeld invloed hebben op andere tv-aanbieders en streamingdiensten in Nederland. Het is nog onduidelijk hoe deze partijen zullen reageren op deze verandering en hoe zij hun eigen sportaanbod zullen aanpassen om tegemoet te komen aan de wensen van de kijkers.

Woerts benadrukt het belang van deze ontwikkeling voor zowel de tv-kijkers als de sportzenders en roept op tot een dialoog tussen alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat het Europese clubvoetbal toegankelijk blijft voor een breed publiek. Met Ziggo als exclusieve aanbieder van deze topcompetities zal de manier waarop Nederlandse voetbalfans hun favoriete sport beleven ongetwijfeld veranderen.