×
Home Livescore

Barcelona haalt verrassende versterking binnen: João Cancelo op huurbasis van Manchester City!

Barcelona haalt verrassende versterking binnen: João Cancelo op huurbasis van Manchester City!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 23:08 uur

FC Barcelona heeft een verrassende nieuwe aanwinst binnen. Op de officiële kanalen hebben de Catalanen aangekondigd dat João Cancelo officieel speler is geworden van de club. De Portugese vleugelverdediger komt op huurbasis over van Manchester City.

Barça heeft Cancelo gehuurd tot het einde van het seizoen, maar heeft geen optie tot koop bedongen. In eerste instantie was er wel sprake van een mogelijke koopoptie. De 29-jarige Cancelo maakte geen deel meer uit van de plannen van manager Pep Guardiola bij Manchester City. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Bayern München, maar ook daar wist hij geen vaste waarde te worden. Der Rekordmeister besloot dan ook om de optie tot koop van ruim zeventig miljoen euro niet te benutten.

Met zijn transfer naar Barcelona volgt Cancelo zijn voormalige teamgenoot Ilkay Gündogan. De twee hebben jarenlang samengespeeld in het Etihad Stadium. Cancelo stond sinds de zomer van 2019 onder contract bij City. Hij heeft in totaal 154 officiële wedstrijden gespeeld voor de Engelse landskampioen, waarin hij negen keer heeft gescoord en 22 assists heeft gegeven. Eerder op de vrijdagavond heeft Barcelona ook al de komst van João Félix afgerond. De naam- en landgenoot van Cancelo wordt gehuurd van Atlético Madrid.

Cancelo heeft in het verleden gespeeld voor Benfica, Valencia, Internazionale en Juventus.