×
Home Nieuws Livescore

Theo Janssen verbaasd over afwezigheid Ian Maatsen in EK-selectie.

Theo Janssen verbaasd over afwezigheid Ian Maatsen in EK-selectie.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 1 juni 2024 20:48 uur

Voormalig middenvelder Theo Janssen uit zijn verbazing over de afwezigheid van Ian Maatsen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het aankomende EK. Janssen, die zelf bekend staat om zijn scherpe analyses, vindt het opmerkelijk dat bondscoach Ronald Koeman ervoor heeft gekozen om de jonge verdediger niet mee te nemen naar het toernooi. Volgens Janssen had Koeman wellicht beter een aanvaller kunnen thuislaten om Maatsen een kans te geven zich te bewijzen op het internationale podium.

De keuze van Koeman om Maatsen niet op te nemen in de selectie heeft tot enige discussie geleid binnen de Nederlandse voetbalwereld. Met zijn sterke optredens bij zijn club en zijn potentieel om een waardevolle toevoeging te zijn aan het nationale team, begrijpt Janssen niet waarom de jonge verdediger over het hoofd is gezien. Janssen benadrukt dat Maatsen de kans verdient om zich te meten met de beste spelers van Europa en dat zijn afwezigheid een gemiste kans kan zijn voor Oranje.

Terwijl het Nederlands elftal zich voorbereidt op het EK, blijft de discussie over de selectiekeuzes van Koeman voortduren. Janssen hoopt dat de bondscoach zijn beslissingen zal kunnen rechtvaardigen en dat het team succesvol zal zijn op het toernooi. Met Maatsen als een mogelijke troef in de verdediging, zal het interessant zijn om te zien hoe Oranje het zal doen zonder de jonge talentvolle speler in de selectie.