×
Home Livescore

Janko opgelucht: Luuk de Jong niet op EK

Janko opgelucht: Luuk de Jong niet op EK
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 1 juni 2024 18:08 uur

Voormalig Oostenrijks international Marc Janko heeft zijn opluchting geuit over het feit dat Luuk de Jong niet deel zal uitmaken van het Nederlands elftal op het komende EK. Janko, die eerder samen met de PSV-spits bij FC Twente speelde, prijst de kwaliteiten van De Jong en noemt hem een 'geweldige spits'. De Oostenrijker erkent de concurrentie die hij destijds met De Jong had en is blij dat hij nu niet tegenover hem hoeft te staan op het Europese podium.

Janko, die zelf een succesvolle carrière als spits heeft gehad, benadrukt het talent en de doeltreffendheid van Luuk de Jong. De voormalige Oostenrijkse international herinnert zich de intense strijd om een basisplaats bij FC Twente en respecteert de kwaliteiten van zijn voormalige teamgenoot. Met De Jong buiten de selectie van Oranje ziet Janko wellicht een minder geduchte tegenstander voor de verdediging van andere landen tijdens het EK.

De afwezigheid van Luuk de Jong op het EK biedt mogelijk nieuwe kansen voor andere spelers in het Nederlands elftal. Met zijn ervaring en doelgerichtheid stond De Jong bekend als een geduchte spits, maar nu zullen bondscoach Frank de Boer en zijn staf moeten kijken naar alternatieven om het gemis van De Jong op te vangen. Janko kijkt met interesse uit naar hoe Oranje zich zal presenteren zonder zijn voormalige teamgenoot en hoopt op een succesvol toernooi voor Nederland.