×
Home Nieuws Livescore

Willem van Hanegem verbaasd over Ajax's transferbeleid: 'Waarom Davy Klaassen vervangen?'

Willem van Hanegem verbaasd over Ajax's transferbeleid: 'Waarom Davy Klaassen vervangen?'
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 22:19 uur

Voormalig voetbalicoon Willem van Hanegem kan er met zijn pet niet bij waarom Davy Klaassen zijn plek is verloren bij Ajax. De legendarische voetballer, die nu naar Internazionale is vertrokken, is volgens de immer kritische Van Hanegem absoluut niet minder dan de spelers die de Amsterdammers hebben aangetrokken.

Van Hanegem uit zijn verbazing over de grote invloed van Sven Mislintat, de technisch directeur van Ajax, op het transferbeleid. "Het is niet bepaald een vrolijke boel als je naar Ajax kijkt", aldus Van Hanegem in een interview met het Algemeen Dagblad. "Wat ik vooral niet begrijp, is dat er iemand is binnengehaald die ontzettend veel geld uitgeeft aan spelers die eigenlijk al in de selectie zitten", doelt de Feyenoord-supporter op Mislintat.

"Het is zo vreemd dat niemand bij Ajax zegt: stop hiermee. Denk je nou echt dat Davy Klaassen veel minder is dan die nieuwelingen? Bovendien heeft Klaassen ook nog eens het Ajax-gevoel." Deze zomer heeft Ajax Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk aangetrokken als versterking op het middenveld.