×
Home Nieuws Livescore

Drenthe begrijpt teleurstelling Maatsen na EK-selectie Oranje

Drenthe begrijpt teleurstelling Maatsen na EK-selectie Oranje
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2024 17:32 uur

Voormalig profvoetballer Royston Drenthe heeft begrip voor de teleurstelling van Ian Maatsen, die buiten de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal is gevallen. Drenthe, die zelf ook momenten van verwaarlozing heeft ervaren tijdens zijn carrière bij Oranje, kan zich goed voorstellen hoe Maatsen zich nu voelt. De voormalige speler voelt mee met de jonge verdediger en begrijpt de emoties die gepaard gaan met het missen van zo'n belangrijk toernooi.

Drenthe, die bekend staat om zijn uitgesproken persoonlijkheid, deelde zijn eigen ervaringen met het niet geselecteerd worden voor het nationale team. Hij benadrukte dat het een moeilijke periode kan zijn voor een speler, maar dat het ook een kans biedt om sterker terug te komen en te bewijzen dat hij wel degelijk thuishoort in de selectie van Oranje. Drenthe moedigde Maatsen aan om zich te blijven focussen op zijn ontwikkeling en om hard te blijven werken om zijn doelen te bereiken.

De voormalige profvoetballer benadrukte ook het belang van mentale veerkracht in het voetbal en hoe spelers moeten leren omgaan met teleurstellingen en tegenslagen. Drenthe gelooft dat Maatsen, ondanks deze teleurstelling, sterker en veerkrachtiger uit deze ervaring zal komen. Hij adviseerde de jonge verdediger om zijn hoofd omhoog te houden en te blijven geloven in zijn eigen kwaliteiten, omdat er altijd nieuwe kansen zullen komen in de toekomst.