×
Home Nieuws Livescore

Ten Hag inspireert spelers met emotionele video en Al Pacino.

Ten Hag inspireert spelers met emotionele video en Al Pacino.
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 30 mei 2024 15:16 uur

In de aanloop naar de langverwachte FA Cup-finale heeft Erik ten Hag, de manager van Manchester United, alles uit de kast gehaald om zijn spelers te motiveren. Met een doordachte zet heeft Ten Hag zijn selectie geïnspireerd door hen een krachtige video te tonen van een voormalig militair die haar ervaringen in Afghanistan deelde. Deze emotionele getuigenis diende als een bron van motivatie en vastberadenheid voor de spelers, die zich nu volledig willen inzetten voor de overwinning.

Naast de aangrijpende video koos Ten Hag ervoor om de legendarische woorden van acteur Al Pacino te benutten om zijn team te inspireren. Door een fragment van Pacino's beroemde speech uit de film 'Any Given Sunday' te tonen, wist de manager de spelers te raken en hen te herinneren aan de kracht van doorzettingsvermogen en teamgeest. Deze onconventionele aanpak van Ten Hag heeft de sfeer binnen het team versterkt en de spelers gemotiveerd om tot het uiterste te gaan tijdens de cruciale wedstrijd.

De keuze van Erik ten Hag om zowel een persoonlijk verhaal als een iconische filmspeech te gebruiken als motivatiemiddel, toont zijn innovatieve aanpak en betrokkenheid bij het welzijn van zijn spelers. Met de FA Cup-finale in zicht heeft Ten Hag bewezen dat hij niet alleen tactisch sterk is, maar ook in staat is om op emotioneel niveau een connectie te maken met zijn team. Manchester United staat nu klaar om de uitdaging aan te gaan, gedreven door de inspiratie die hun manager hen heeft geboden.