×
Home Nieuws Livescore

KNVB beloont goed gedrag supporters onder leiding Paauw

KNVB beloont goed gedrag supporters onder leiding Paauw
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 30 mei 2024 09:32 uur

De KNVB heeft onder leiding van de kersverse bondsvoorzitter Frank Paauw ambitieuze plannen aangekondigd om het positieve gedrag van voetbalsupporters in Nederland te belonen. Met de nadruk op het feit dat het merendeel van de fans lijdt onder het wangedrag van slechts een kleine groep, wil de voetbalbond een nieuwe koers varen. Paauw, die recentelijk aantrad als voorzitter, benadrukt het belang van een veilige en plezierige sfeer in de stadions voor alle supporters.

Het initiatief om goed gedrag te belonen komt voort uit de wens om de sportieve beleving voor alle betrokkenen te verbeteren. Door supporters die zich positief onderscheiden te belonen, hoopt de KNVB een cultuur van respect en saamhorigheid te stimuleren binnen de voetbalgemeenschap. Het streven is om een omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom en veilig voelt, ongeacht de club die zij steunen.

Met de introductie van beloningsprogramma's en andere stimulerende maatregelen wil de KNVB een verschuiving teweegbrengen in het gedrag van supporters. Door het goede voorbeeld te belonen en negatief gedrag te ontmoedigen, hoopt de voetbalbond een positieve verandering te bewerkstelligen. De focus ligt op het creëren van een harmonieuze en respectvolle atmosfeer waarin voetbalfans van alle leeftijden en achtergronden zich thuis kunnen voelen.