×
Home Nieuws Livescore

Reijnders en Koopmeiners later bij Oranje door clubverplichtingen.

Reijnders en Koopmeiners later bij Oranje door clubverplichtingen.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 30 mei 2024 08:32 uur

Op 7 juni zullen Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners zich pas bij het Nederlands elftal voegen, zo heeft bondscoach Ronald Koeman aangekondigd tijdens een persconferentie. Deze beslissing komt voort uit het feit dat beide spelers nog verplichtingen hebben bij hun clubs. Reijnders zal eind mei met AC Milan in Australiƫ zijn voor een oefentrip, terwijl Koopmeiners met Atalanta Bergamo een inhaalduel zal spelen tegen Fiorentina.

De late aansluiting van Reijnders en Koopmeiners bij Oranje biedt hen de kans om hun clubverplichtingen na te komen en tegelijkertijd in topvorm te blijven voor het Nederlands elftal. Koeman benadrukte het belang van een goede balans tussen club- en nationaal teamverplichtingen om ervoor te zorgen dat de spelers optimaal kunnen presteren op het hoogste niveau.

De keuze om Reijnders en Koopmeiners later bij de selectie te voegen, toont de flexibiliteit en samenwerking tussen de clubs en het nationale team. Het geeft de spelers de mogelijkheid om zich volledig te concentreren op hun clubverplichtingen, terwijl ze toch de kans krijgen om zich aan te sluiten bij het Nederlands elftal en hun talenten te tonen op het internationale podium. Met deze aanpak hoopt Koeman een gebalanceerd en competitief team te vormen voor de komende wedstrijden.