×
Home Nieuws Livescore

FC Utrecht deelt 30 stadionverboden uit na rellen

FC Utrecht deelt 30 stadionverboden uit na rellen
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 30 mei 2024 08:16 uur

Na de onrustige gebeurtenissen tijdens de play-offwedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles, waarbij de laatstgenoemde met 1-2 zegevierde, heeft FC Utrecht besloten om maar liefst dertig stadionverboden op te leggen. Deze maatregel volgt op de rellen die zowel tijdens als rondom de wedstrijd plaatsvonden. Grootaandeelhouder Frans van Seumeren en algemeen directeur Thijs van Es tonen hun teleurstelling over de 'collectieve' straf die de club nu treft.

Het besluit om dertig stadionverboden uit te delen is een duidelijk signaal van FC Utrecht dat dergelijk gedrag niet getolereerd wordt. De club neemt hiermee een standpunt in tegen de ongeregeldheden die hebben plaatsgevonden en wil de verantwoordelijkheid bij de betrokkenen leggen. Van Seumeren en Van Es benadrukken echter dat het spijtig is dat de hele club nu gestraft wordt voor het wangedrag van enkelen.

Een van de gevolgen van de opgelegde straffen is dat FC Utrecht de eerste thuiswedstrijd van het aankomende Eredivisie-seizoen zonder publiek zal moeten spelen. Dit betekent dat de fans niet aanwezig kunnen zijn om hun team aan te moedigen in het stadion. Een harde klap voor zowel de club als de supporters, die nu de consequenties moeten dragen van de onrustige situatie tijdens de play-offwedstrijd.