×
Home Nieuws Livescore

20% voetballers in Engelse competities gebruikt snus of nicotine

20% voetballers in Engelse competities gebruikt snus of nicotine
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2024 22:24 uur

Uit recent onderzoek van de Loughborough University, in opdracht van de Professional Footballers' Association (PFA), is gebleken dat ongeveer twintig procent van de spelers in de Engelse Premier League, het Championship, League One, League Two en de Woman's Super League snus, nicotinezakjes of beide gebruikt. Deze bevindingen werpen een nieuw licht op het gebruik van tabaksproducten onder professionele voetballers in Engeland.

Het gebruik van snus en nicotinezakjes onder voetballers is een zorgwekkende trend die de aandacht trekt van zowel de voetbalwereld als gezondheidsinstanties. Met name gezien de mogelijke schadelijke effecten van deze producten op de gezondheid en prestaties van de spelers. De PFA zal naar verwachting stappen ondernemen om bewustwording te creëren en spelers te ondersteunen bij het stoppen met het gebruik van deze tabaksproducten.

De bevindingen van dit onderzoek benadrukken de noodzaak van voorlichting en preventieve maatregelen om het gebruik van snus en nicotinezakjes onder professionele voetballers te verminderen. Het is van groot belang dat de voetbalgemeenschap samenwerkt om de gezondheid en welzijn van spelers te waarborgen en een gezonde sportomgeving te bevorderen.