×
Home Nieuws Livescore

Advocaat begrijpt keuze Koeman: Timber niet op EK.

Advocaat begrijpt keuze Koeman: Timber niet op EK.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2024 21:48 uur

Voormalig bondscoach Dick Advocaat heeft begrip getoond voor de beslissing van huidig bondscoach Ronald Koeman om Quincy Timber niet op te nemen in de selectie voor het aankomende EK. Ondanks de steun van voetballegende Wesley Sneijder voor de jonge Feyenoord-middenvelder, hebben fysieke problemen uiteindelijk roet in het eten gegooid.

Advocaat, die zelf meerdere malen aan het roer heeft gestaan van het Nederlands elftal, erkent de moeilijke keuzes die Koeman moet maken bij het samenstellen van zijn selectie. Hoewel Timber op veel lof kan rekenen vanuit de voetbalwereld, lijken zijn fysieke ongemakken een belemmering te vormen voor zijn deelname aan het EK.

De 19-jarige Timber, die dit seizoen indruk heeft gemaakt bij Feyenoord, werd door Sneijder naar voren geschoven als een potentiële aanwinst voor Oranje. Echter, blessureperikelen hebben de jonge talentvolle verdediger parten gespeeld en hebben uiteindelijk geleid tot zijn afwezigheid in de EK-selectie.

Advocaat benadrukt het belang van een fitte en gezonde selectie voor een toernooi als het EK en steunt de keuze van Koeman om geen onnodige risico's te nemen met spelers die kampen met blessures. Hoewel Timber ditmaal buiten de boot valt, biedt de toekomst wellicht nieuwe kansen voor de veelbelovende verdediger om zich te bewijzen op het internationale podium.