×
Home Nieuws Livescore

Koeman glimlacht bij vraag over selectiecriteria op persconferentie

Koeman glimlacht bij vraag over selectiecriteria op persconferentie
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2024 18:08 uur

Ronald Koeman straalde van oor tot oor toen hij woensdag tijdens de persconferentie in Zeist werd bevraagd door Valentijn Driessen van De Telegraaf over zijn selectiecriteria. De journalist wilde weten of de bondscoach zijn beslissingen had genomen op basis van vorm of hoop. Koeman, zittend achter de microfoon met een zelfverzekerde blik, nam even de tijd voordat hij antwoord gaf. Zijn glimlach verried echter al veel.

Met een twinkeling in zijn ogen legde Koeman uit dat zijn selectieproces een combinatie is van verschillende factoren. Vorm speelt zeker een rol, maar ook hoop en vertrouwen zijn belangrijke elementen bij het samenstellen van het Nederlands elftal. De bondscoach benadrukte dat hij gelooft in de kwaliteiten van zijn spelers en dat hij erop vertrouwt dat zij het beste van zichzelf zullen laten zien op het veld.

Valentijn Driessen knikte begrijpend terwijl Koeman zijn uitleg gaf. De sfeer in de zaal was ontspannen en er hing een gevoel van optimisme. De bondscoach sprak vol passie over zijn team en de uitdagingen die voor hen liggen. Na afloop van de persconferentie bedankte Koeman de aanwezige journalisten voor hun vragen en beloofde hij dat het Nederlands elftal klaar zal zijn voor de komende wedstrijden. Met een laatste brede glimlach verliet hij de zaal, klaar om zijn spelers te inspireren en te motiveren voor wat komen gaat.