×
Home Nieuws Livescore

Polen onthult EK 2024 selectie, Oranje tegen Lewandowski

Polen onthult EK 2024 selectie, Oranje tegen Lewandowski
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2024 17:32 uur

Polen heeft de spanning rondom het EK 2024 vergroot door hun voorselectie bekend te maken. Met nog enkele weken te gaan tot de aftrap van het toernooi, heeft het Poolse nationale team zijn sterke spelers onthuld die het zullen vertegenwoordigen op het Europese podium. Op 16 juni zal Polen de eerste tegenstander zijn van het Nederlands elftal, wat ongetwijfeld een boeiende wedstrijd belooft te worden.

Een van de grootste namen in de Poolse selectie is niemand minder dan Robert Lewandowski, de wereldberoemde spits die zijn stempel heeft gedrukt op het internationale voetbal. Met zijn doelgerichtheid en ongeëvenaarde talent zal Lewandowski een geduchte tegenstander zijn voor elke verdediging, inclusief die van Oranje. Daarnaast zal sc Heerenveen-verdediger Pawel Bochniewicz ook deel uitmaken van het Poolse team, wat een extra Nederlandse connectie toevoegt aan het duel.

Voor het Nederlands elftal betekent de confrontatie met Polen een belangrijke test om te zien waar ze staan in aanloop naar het EK. Met spelers als Lewandowski en Bochniewicz in de voorhoede van de Poolse aanval, zullen de Oranje-verdedigers op scherp moeten staan om de dreiging te neutraliseren. De fans kunnen zich verheugen op een spannende en mogelijk doelpuntrijke wedstrijd tussen deze twee Europese voetbalgrootmachten.