×
Home Nieuws Livescore

Reijnders en Koopmeiners missen Oranje oefenduel met Canada

Reijnders en Koopmeiners missen Oranje oefenduel met Canada
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2024 17:16 uur

Twee Nederlandse middenvelders, Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners, zullen afwezig zijn tijdens het aankomende oefenduel van het Nederlands elftal tegen Canada op 6 juni. Reijnders, die momenteel uitkomt voor AC Milan, en Koopmeiners, speler van Atalanta Bergamo, hebben nog clubverplichtingen die hen verhinderen om zich bij Oranje te voegen voor deze wedstrijd. Bondscoach Ronald Koeman heeft daarom besloten om de twee spelers wat extra rust te gunnen voordat ze zich bij het nationale team voegen.

Reijnders en Koopmeiners behoren tot de talentvolle middenvelders van Nederland en hun afwezigheid zal een gemis zijn voor het team tijdens het oefenduel met Canada. Beide spelers hebben dit seizoen indruk gemaakt in de Italiaanse Serie A en worden gezien als belangrijke spelers voor de toekomst van het Nederlands elftal. Het besluit van Koeman om hen later aan te laten sluiten, getuigt van begrip voor de drukke schema's van de spelers en het belang van rust en herstel.

Hoewel het jammer is dat Reijnders en Koopmeiners niet aanwezig zullen zijn tegen Canada, biedt dit ook kansen voor andere spelers om zich te laten zien en zich te bewijzen in het nationale team. De afwezigheid van de twee middenvelders opent de deur voor andere talenten om zich te manifesteren en hun waarde te tonen voor Oranje. Bondscoach Koeman zal ongetwijfeld gebruik maken van deze gelegenheid om verschillende spelers te testen en het team verder te versterken in aanloop naar belangrijke toernooien en kwalificatiewedstrijden.