×
Home Nieuws Livescore

Frenkie de Jong fit voor EK-start tegen Polen

Frenkie de Jong fit voor EK-start tegen Polen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2024 16:48 uur

Bondscoach Ronald Koeman heeft tijdens een persconferentie op woensdagmiddag aangekondigd dat Frenkie de Jong op schema ligt om aan de aftrap te staan bij de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen op het EK in Duitsland. De talentvolle middenvelder, die momenteel speelt voor FC Barcelona, heeft indruk gemaakt tijdens de trainingen en lijkt fit genoeg te zijn om te spelen.

Koeman gaf aan dat De Jong een belangrijke speler is voor het team en dat zijn aanwezigheid op het veld een verschil kan maken. De bondscoach is tevreden over de vorm en fitheid van De Jong en heeft er vertrouwen in dat hij een sleutelrol zal spelen in de wedstrijd tegen Polen. De Jong zelf is ook vastberaden om zijn beste spel te laten zien en zijn team te helpen bij het behalen van een goede start op het EK.

De supporters van Oranje zullen ongetwijfeld verheugd zijn met het nieuws dat De Jong hoogstwaarschijnlijk zal spelen in de eerste wedstrijd van het toernooi. Met zijn technische vaardigheden en tactisch inzicht kan hij het verschil maken op het middenveld en de aanval van het Nederlands elftal versterken. De Jong's mogelijke deelname aan de wedstrijd tegen Polen voegt een extra dosis spanning en anticipatie toe aan de aanloop naar het EK voor zowel fans als spelers.