×
Home Nieuws Livescore

Van den Herik leidt onderzoek governance KNVB na stemming

Van den Herik leidt onderzoek governance KNVB na stemming
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2024 14:24 uur

Voormalig Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik zal naar verluidt het onderzoek naar de governance van de KNVB gaan leiden, zo hebben bronnen aan BNR gemeld. Dit besluit komt nadat 32 van de 34 betaald-voetbalorganisaties hun steun uitspraken voor dit onderzoek. Opvallend genoeg onthielden zowel Ajax als Feyenoord zich van een stem in deze kwestie.

Met de benoeming van Van den Herik als leidende figuur in dit onderzoek, wordt een ervaren en bekend gezicht binnen het Nederlandse voetbal aangetrokken. Als voormalig voorzitter van Feyenoord heeft hij een lange staat van dienst in de sportwereld en wordt hij gezien als een autoriteit op het gebied van bestuur en governance.

De keuze voor Van den Herik als onderzoeksleider kan mogelijk leiden tot een diepgaande analyse van de huidige structuur en werkwijze van de KNVB. Zijn onafhankelijkheid en kennis van zaken zouden kunnen bijdragen aan het identificeren van eventuele knelpunten en het formuleren van aanbevelingen voor verbetering binnen de voetbalbond.