×
Home Nieuws Livescore

Clubs belonen goed gedrag supporters in nieuw KNVB-plan

Clubs belonen goed gedrag supporters in nieuw KNVB-plan
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2024 12:24 uur

Vanaf het komende voetbalseizoen zullen clubs in het betaald voetbal een grotere nadruk leggen op het belonen van positief gedrag onder supporters. Dit initiatief is onderdeel van een nieuw plan dat is opgesteld door de KNVB, waarin maar liefst 21 nieuwe maatregelen zijn opgenomen voor de aankomende voetbaljaargang. De voetbalbond roept hierbij de hulp in van gemeenten en politie om deze maatregelen succesvol te implementeren.

Het streven naar een positieve en veilige sfeer in de stadions staat centraal in het plan van de KNVB. Door goed gedrag van supporters te belonen, hoopt men de algehele beleving van het voetbal voor zowel fans als spelers te verbeteren. Dit kan variëren van het uitreiken van prijzen aan supporters die zich voorbeeldig gedragen tot het organiseren van speciale evenementen voor trouwe en respectvolle fans.

Met de toenemende aandacht voor supportersgedrag wil de KNVB tevens een signaal afgeven dat negatief gedrag niet getolereerd zal worden. Door samen te werken met lokale autoriteiten en politie, hoopt de voetbalbond een veilige omgeving te creëren waarin iedereen van het voetbal kan genieten zonder angst voor ongewenste incidenten. Dit initiatief markeert een belangrijke stap in de richting van een positieve en gastvrije voetbalcultuur in Nederland.