×
Home Nieuws Livescore

Ajax strikt zoon van voetballegende Van der Vaart na langdurige onderhandelingen!

Ajax strikt zoon van voetballegende Van der Vaart na langdurige onderhandelingen!
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 19:48 uur

Ajax heeft een grote overwinning behaald door Damián van der Vaart binnen te halen. De zeventienjarige voetballer, die vooral bekend is als 'de zoon van', zal binnenkort zijn intrede doen in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, zo meldt een betrouwbare bron van Voetbal International.

Aan het begin van de zomer hoopte Ajax Van der Vaart over te kunnen nemen van Esbjerg fB, maar de Deense club stelde eisen waar de Amsterdammers niet aan wilden voldoen. "Ze hebben geld geroken", onthulde Van der Vaart onlangs tijdens een interview bij Studio Voetbal.

Uiteindelijk zal Esbjerg een opleidingsvergoeding ontvangen voor Damián van der Vaart, die eerder speelde voor Hamburger SV. Naar verwachting zal hij zich aansluiten bij Ajax O18, het team voor spelers onder de 18 jaar.

Van der Vaart junior was nog tot het einde van dit jaar contractueel gebonden aan Esbjerg. Door het getouwtrek tussen de clubs heeft hij de laatste tijd nauwelijks kunnen spelen. "Het doet me pijn dat deze jongen hier de dupe van is geworden", aldus Van der Vaart.

Met de komst van Damián van der Vaart hoopt Ajax een veelbelovend talent aan hun jeugdopleiding toe te voegen. De club heeft er alles aan gedaan om hem binnen te halen en kijkt uit naar zijn bijdrage aan het team.