×
Home Nieuws Livescore

Glenn Helder kritisch op jeugdopleiding Ajax in YouTube-show

Glenn Helder kritisch op jeugdopleiding Ajax in YouTube-show
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 28 mei 2024 16:16 uur

Voormalig voetballer Glenn Helder heeft onthuld dat hij niet bepaald te spreken is over de cultuur binnen de jeugdopleiding van Ajax. De oud-international deelde zijn kritiek tijdens een aflevering van de YouTube-show 'Bij Andy Thuis'. Helder, die vier keer het Nederlands elftal vertegenwoordigde, uitte zijn zorgen over de gang van zaken bij de Amsterdamse club, waar talentvolle jonge spelers worden opgeleid.

In de uitzending benadrukte Helder dat hij niet onder de indruk is van de heersende mentaliteit en werkwijze in de jeugdopleiding van Ajax. De voormalige profvoetballer, die zelf een lange carrière in binnen- en buitenland heeft gehad, gaf aan dat hij vindt dat er ruimte is voor verbetering. Met zijn ervaring en inzicht in het voetbalwereldje, sprak Helder openhartig over zijn visie op hoe talentontwikkeling bij een topclub als Ajax zou moeten verlopen.

De kritiek van Glenn Helder op de jeugdopleiding van Ajax heeft voor de nodige opschudding gezorgd binnen de voetbalwereld. Als voormalig international en ervaren speler weet Helder als geen ander waar hij het over heeft. Zijn eerlijke en directe mening over de cultuur en werkwijze bij de Amsterdamse club werpt een nieuw licht op de discussie rondom talentontwikkeling in het Nederlandse voetbal. Het is duidelijk dat Helder geen blad voor de mond neemt als het aankomt op zijn kritiek op Ajax en de jeugdopleiding.