×
Home Nieuws Livescore

Van Dijk vreest gemis De Roon bij Oranje EK.

Van Dijk vreest gemis De Roon bij Oranje EK.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 28 mei 2024 12:00 uur

Virgil van Dijk heeft zijn zorgen geuit over het gemis van Marten de Roon bij het Nederlands Elftal tijdens het aankomende EK. De aanvoerder van Oranje benadrukt in een interview met De Telegraaf het cruciale belang van de 33-jarige middenvelder van Atalanta Bergamo voor het team. Van Dijk, die zelf herstellende is van een blessure, erkent de waarde van De Roon's controle en ervaring op het veld.

De afwezigheid van De Roon zal volgens Van Dijk een uitdaging vormen voor het Nederlandse team, aangezien zijn defensieve kwaliteiten en leiderschap een belangrijke rol spelen in het spel van Oranje. De Roon staat bekend om zijn harde werk, tactisch inzicht en vermogen om het middenveld te domineren, eigenschappen die volgens Van Dijk moeilijk te vervangen zijn.

Met het EK voor de deur zal bondscoach Frank de Boer op zoek moeten naar alternatieven om het gemis van De Roon op te vangen. Van Dijk hoopt dat andere spelers in staat zullen zijn om op te staan en zijn afwezigheid te compenseren, maar benadrukt tegelijkertijd dat De Roon een unieke speler is die lastig te vervangen zal zijn. Het Nederlands Elftal zal dus een manier moeten vinden om zonder De Roon toch succesvol te kunnen zijn op het Europese podium.