×
Home Nieuws Livescore

Van Hintum's 'rotschop' verdeelt meningen in voetbalwereld

Van Hintum's 'rotschop' verdeelt meningen in voetbalwereld
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 28 mei 2024 09:08 uur

In de spannende play-off wedstrijd tussen Excelsior en ADO Den Haag, heeft Bart van Hintum voor opschudding gezorgd door een stevige tackle uit te delen aan Lazaros Lamprou. Deze 'rotschop' vond plaats in de slotfase van de wedstrijd, die eindigde in een overtuigende 7-1 overwinning voor Excelsior. De actie van Van Hintum heeft tot verdeelde meningen geleid binnen de voetbalwereld.

Trainer Robert Maaskant verdedigt de actie van Van Hintum en begrijpt de harde tackle volledig. Volgens Maaskant was het een noodzakelijke ingreep in een intensieve wedstrijd waar veel op het spel stond. Aan de andere kant is voormalig profvoetballer Ali Boussaboun het niet eens met deze visie. Hij vindt dat dergelijke harde overtredingen geen plaats hebben op het voetbalveld en pleit voor fair play en sportiviteit.

De 'rotschop' van Van Hintum zal ongetwijfeld nog veel discussie teweegbrengen in de voetbalwereld. Het incident werpt ook de vraag op naar de grens tussen fair play en fysieke strijd in het voetbal. Het is aan de autoriteiten en betrokken partijen om te bepalen of de actie van Van Hintum bestraft moet worden en welke lessen er getrokken kunnen worden uit dit voorval voor de toekomst van het Nederlandse voetbal.