×
Home Nieuws Livescore

Boulahrouz: Bijlow niet selecteren voor EK na blessureleed

Boulahrouz: Bijlow niet selecteren voor EK na blessureleed
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 27 mei 2024 23:08 uur

Voormalig voetballer Khalid Boulahrouz heeft zijn twijfels geuit over de selectie van doelman Justin Bijlow voor het aankomende EK. Boulahrouz is van mening dat bondscoach Ronald Koeman Bijlow niet zou moeten opnemen in het nationale team vanwege zijn blessuregevoeligheid gedurende het afgelopen seizoen. In een recente uitzending van het programma Rondo gaf Boulahrouz aan dat Bijlow zijn krediet heeft verspeeld door te vaak geblesseerd te zijn geweest.

Boulahrouz, die zelf als verdediger actief was tijdens zijn carrière, benadrukte het belang van fitheid en consistentie voor een speler die geselecteerd wordt voor een groot toernooi als het EK. Volgens hem is het cruciaal dat een doelman gedurende het seizoen regelmatig beschikbaar is om zijn team te kunnen ondersteunen. De voormalig international van het Nederlands elftal is van mening dat Bijlow door zijn blessureverleden niet de juiste keuze is voor Koeman.

De discussie over de selectie van Bijlow zal ongetwijfeld voortduren in aanloop naar het EK. Met de concurrentie van andere talentvolle doelmannen in Nederland, zoals Maarten Stekelenburg en Tim Krul, zal Koeman een lastige beslissing moeten nemen over wie hij als eerste doelman wil aanwijzen voor het toernooi. Het is afwachten of de kritiek van Boulahrouz invloed zal hebben op de uiteindelijke selectie van het Nederlands elftal voor het EK.