×
Home Nieuws Livescore

FC Utrecht geschokt door ongeregeldheden rond play-offwedstrijd.

FC Utrecht geschokt door ongeregeldheden rond play-offwedstrijd.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 27 mei 2024 19:16 uur

FC Utrecht heeft met verbazing gereageerd op de ongeregeldheden die plaatsvonden tijdens en rondom de play-offwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op donderdag. De club uit de Domstad is geschokt door het gedrag van bepaalde individuen en heeft dit duidelijk gemaakt via algemeen directeur Thijs van Es. Van Es noemt het gedrag van deze mensen verwerpelijk en benadrukt dat dit soort acties niet thuishoren in het voetbal.

De ongeregeldheden tijdens de wedstrijd hebben een smet geworpen op het sportieve evenement en hebben de sfeer rondom het duel negatief beïnvloed. FC Utrecht benadrukt dat het belangrijk is dat supporters zich op een respectvolle manier gedragen en dat geweld en ongepast gedrag niet getolereerd worden. De club zal dan ook samenwerken met de autoriteiten om de verantwoordelijken voor deze incidenten op te sporen en passende maatregelen te nemen.

Van Es heeft aangegeven dat FC Utrecht er alles aan zal doen om herhaling van dergelijke ongeregeldheden te voorkomen en roept alle betrokkenen op om zich te gedragen volgens de normen en waarden van de club. De focus moet liggen op het voetbal en het creëren van een veilige en plezierige omgeving voor alle supporters. FC Utrecht hoopt dat de incidenten van donderdag een eenmalige gebeurtenis zullen blijken te zijn en kijkt uit naar een sportieve voortzetting van de play-offs.