×
Home Nieuws Livescore

Marten de Roon mist EK door blessure: Oranje bevestigt

Marten de Roon mist EK door blessure: Oranje bevestigt
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 27 mei 2024 16:56 uur

Marten de Roon zal helaas niet deel uitmaken van het Nederlands elftal tijdens het aankomende EK in Duitsland. De officiële kanalen van het team hebben bevestigd dat de middenvelder van Atalanta Bergamo niet fit genoeg is om deel te nemen aan het toernooi. De blessure die De Roon opliep tijdens de finale van de Coppa Italia heeft hem niet voldoende hersteltijd gegeven om op tijd weer op volle kracht te zijn.

De afwezigheid van De Roon zal een gevoelig verlies zijn voor Oranje, aangezien hij een belangrijke speler is op het middenveld. Zijn harde werk, passing en tactisch inzicht zullen gemist worden tijdens de strijd om de Europese titel. Bondscoach Frank de Boer zal nu op zoek moeten naar alternatieven om het gat dat De Roon achterlaat op te vullen en de juiste balans in het team te behouden.

Voor De Roon zelf is het een teleurstelling om het EK te moeten missen, aangezien het een kans was om zich op het internationale podium te laten zien. De middenvelder zal nu moeten focussen op zijn herstel en zich richten op het nieuwe seizoen met zijn club. Oranje zal het zonder hem moeten stellen, maar met de diepte van de selectie en de veerkracht van het team, zullen ze vastbesloten zijn om toch een sterke prestatie neer te zetten in Duitsland.