×
Home Nieuws Livescore

Agenten gewond na rellen FC Utrecht-Go Ahead Eagles. Burgemeester teleurgesteld.

Agenten gewond na rellen FC Utrecht-Go Ahead Eagles. Burgemeester teleurgesteld.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 27 mei 2024 14:08 uur

Bij de ongeregeldheden na de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles (1-2) op zondagavond liepen meerdere politieagenten verwondingen op. De situatie escaleerde toen de supporters van FC Utrecht de confrontatie aangingen. Als gevolg van de onrust werden er twee arrestaties verricht door de politie. Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft haar teleurstelling geuit over de incidenten en noemt het een smet op een overwegend succesvol seizoen voor de club.

De rellen braken uit nadat FC Utrecht de thuiswedstrijd verloor van Go Ahead Eagles. Fans van de Domstedelingen waren gefrustreerd over de nederlaag en begonnen met het gooien van voorwerpen naar de politie. Hierbij raakten meerdere agenten gewond, wat resulteerde in een gespannen sfeer rondom het stadion.

De politie moest ingrijpen om de orde te herstellen en heeft uiteindelijk twee personen gearresteerd die betrokken waren bij de ongeregeldheden. Burgemeester Dijksma benadrukt het belang van respectvol gedrag en sportiviteit, en roept op tot kalmte en verantwoordelijkheid van alle betrokkenen bij voetbalwedstrijden. Het incident wordt gezien als een ongelukkige wending in een verder succesvol seizoen voor FC Utrecht, en er zal worden gekeken naar maatregelen om herhaling te voorkomen.