×
Home Nieuws Livescore

FC Twente haalt sensationele middenvelder binnen na juridisch gevecht met FC Volendam!

FC Twente haalt sensationele middenvelder binnen na juridisch gevecht met FC Volendam!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 18:24 uur

FC Twente heeft vandaag een nieuwe aanwinst gepresenteerd. Het gaat om een mysterieuze speler genaamd Carel Eiting, die zijn voetbalcarrière begon bij FC Volendam. De 25-jarige middenvelder heeft een driejarig contract getekend bij de club uit Enschede.

De transfer van Eiting verliep niet zonder slag of stoot. Er waren zowel een arbitragezaak als een spoedrechtszaak voor nodig om de overgang mogelijk te maken. Uiteindelijk werd het kamp van Eiting in het gelijk gesteld, waardoor FC Volendam genoegen moest nemen met een transfersom van één miljoen euro in plaats van de gewenste 2,5 miljoen euro.

Technisch directeur Arnold Bruggink reageerde opgelucht op de afronding van de transfer. "Er is de afgelopen tijd veel gesproken over de mogelijke overstap van Carel naar FC Twente", aldus Bruggink op de clubwebsite. "We zijn blij dat er nu duidelijkheid is en dat we vandaag de transfer van Carel hebben kunnen voltooien. Hij is een zeer welkome versterking voor onze selectie. Met zijn intelligentie en spelkwaliteiten gaan we zeker veel plezier aan hem beleven."

Ook Eiting zelf is verheugd met zijn nieuwe avontuur. "Ik zal alles geven voor mijn medespelers, de club en de supporters. Ik kijk uit naar mijn eerste wedstrijd hier in het stadion", verklaarde de middenvelder enthousiast.

FC Volendam nam op hun clubkanalen op een vrij sobere manier afscheid van Eiting, die een belangrijke rol speelde in het behoud van de club. "FC Volendam heeft de middenvelder verkocht volgens de voorwaarden van de arbitragecommissie van de KNVB", luidde het korte statement.

Met de komst van Eiting hoopt FC Twente hun team te versterken en succesvolle resultaten te behalen in de toekomst. De supporters van beide clubs kijken uit naar de prestaties van de middenvelder en zijn benieuwd naar wat hij kan bijdragen aan het team.