×
Home Nieuws Livescore

Ajax grijpt naast groepsfase Europa League door gelijkspel Lazio.

Ajax grijpt naast groepsfase Europa League door gelijkspel Lazio.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 26 mei 2024 22:56 uur

Ajax zal deze zomer niet direct instromen in de groepsfase van de Europa League. De Amsterdamse club zal in plaats daarvan deelnemen aan de tweede voorronde van het toernooi, dat gepland staat voor eind juli. De hoop op een plek in de groepsfase vervloog voor Ajax nadat SS Lazio gelijkspeelde, waardoor de Amsterdammers geen gebruik konden maken van een ontsnappingsroute om zich alsnog direct te kwalificeren.

Voor Ajax betekent dit dat ze een extra hobbel moeten nemen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. De ploeg zal zich moeten voorbereiden op de tweede voorronde, waarin ze het op zullen nemen tegen een nog nader te bepalen tegenstander. De druk zal hoog zijn voor de Amsterdammers, die hun zinnen hadden gezet op een directe plaatsing voor de groepsfase.

Trainer Erik ten Hag en zijn spelers zullen zich nu moeten focussen op de voorronde en alles op alles moeten zetten om die succesvol door te komen. De weg naar de groepsfase van de Europa League is voor Ajax iets langer geworden, maar met hun kwaliteiten en ervaring zullen ze vast en zeker strijden voor een plek in het hoofdtoernooi. De fans zullen de ploeg ongetwijfeld blijven steunen in hun Europese avontuur.