×
Home Nieuws Livescore

Chelsea-jeugdspeler Maatsen op weg naar permanente transfer naar Burnley voor recordbedrag!

Chelsea-jeugdspeler Maatsen op weg naar permanente transfer naar Burnley voor recordbedrag!
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 18:08 uur

Volgens bronnen van The Telegraph hebben Burnley en Chelsea overeenstemming bereikt over een nieuwe huurperiode van de Nederlandse voetballer Ian Maatsen. De talentvolle linksback speelde vorig seizoen ook al op huurbasis voor de promovendus. Opvallend genoeg heeft Burnley dit keer een optie tot koop bedongen, waardoor Maatsen komende zomer voor een bedrag van maar liefst 37 miljoen euro definitief overgenomen kan worden.

Maatsen heeft tijdens de voorbereiding veel lof ontvangen van trainer Mauricio Pochettino, die aangaf de Nederlander graag een kans te willen geven bij Chelsea. Echter, tot een definitieve transfer is het nu dus gekomen. Burnley had al geruime tijd de wens om de huurperiode van Maatsen te verlengen. Ook Ajax werd in verband gebracht met de linksback, maar een officieel bod vanuit Amsterdam is nooit gekomen.

Vorig seizoen was Maatsen een vaste waarde in het elftal van Burnley onder leiding van Vincent Kompany. De club wist overtuigend promotie naar de Premier League af te dwingen en het kampioenschap in het Championship veilig te stellen. Mede dankzij zijn sterke prestaties tijdens de voorbereiding bij Chelsea en zijn optredens bij Burnley, is Maatsen vrijdag door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal.

Ook transferexpert Fabrizio Romano heeft het nieuws over Maatsen bevestigd, maar hij beweert dat de linksback zelf nog moet instemmen met zijn terugkeer naar Burnley. Mocht dit gebeuren, dan heeft Chelsea ook een doorverkoopclausule bedongen voor het geval Burnley Maatsen definitief overneemt. Ook West Ham United toonde interesse in de Nederlander, maar die optie is nooit serieus geworden.

Volgens Matt Law van The Telegraph is de deal een huurovereenkomst met een verplichte koopoptie, waarbij het totale bedrag inclusief bonussen neerkomt op £31,5 miljoen. Chelsea heeft mogelijk ook een doorverkoopclausule bedongen. Fabrizio Romano bevestigt dit nieuws en voegt eraan toe dat de overeenkomst nog afhankelijk is van de instemming van Maatsen zelf.