×
Home Nieuws Livescore

Kenneth Perez: "Geen fans toelaten bij voetbalwedstrijden helpt stakingen"

Kenneth Perez:
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 26 mei 2024 22:00 uur

Voormalig profvoetballer en voetbalanalist Kenneth Perez heeft een opmerkelijke suggestie geopperd om de frequentie van stakingen in het Nederlandse voetbal te verminderen. Na de recente ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles, waarbij het uit de hand liep, ziet Perez potentie in een maatregel die eerder in Griekenland is toegepast. In Griekenland werd ervoor gekozen om gedurende twee maanden geen supporters toe te laten bij voetbalwedstrijden.

Perez gelooft dat het weren van fans uit de stadions een manier kan zijn om de veiligheid en orde te handhaven, en zo stakingen te voorkomen. Door geen bezoekers toe te laten, zou de kans op ongeregeldheden en confrontaties tussen supporters en spelers kunnen afnemen. Hoewel het een rigoureuze maatregel is, ziet Perez het als een mogelijke oplossing om de rust en sportiviteit op en rondom het veld te herstellen.

De suggestie van Kenneth Perez heeft tot verdeelde reacties geleid binnen de Nederlandse voetbalwereld. Sommigen zien het als een radicale, maar effectieve aanpak om de problemen rondom stakingen en supportersgeweld aan te pakken, terwijl anderen twijfels hebben over de haalbaarheid en impact van een dergelijke maatregel. Het blijft een discussiepunt of het weren van fans daadwerkelijk de gewenste verbetering zal brengen in de sfeer en veiligheid bij voetbalwedstrijden in Nederland.