×
Home Nieuws Livescore

Revolutionaire selectie! Jong Oranje's nieuwe coach kiest voor 13 debutanten!

Revolutionaire selectie! Jong Oranje's nieuwe coach kiest voor 13 debutanten!
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 17:24 uur

In een verrassende zet heeft Michael Reiziger, de kersverse bondscoach van Jong Oranje, zijn allereerste selectie bekendgemaakt. En wat blijkt? Maar liefst dertien debutanten hebben een plekje weten te veroveren in zijn selectie. Onder hen bevinden zich de veelbelovende talenten Jorrel Hato en Ruben van Bommel, die voor het eerst de eer hebben om deel uit te maken van het team.

Naast Hato en Van Bommel zijn ook Isaac Babadi (PSV), Youri Regeer (FC Twente) en Youri Baas (NEC) geselecteerd. Zij krijgen de kans om te leren van meer ervaren jongens zoals Ryan Gravenberch (binnenkort Liverpool), Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Devyne Rensch (allen Ajax). Ook Anass Salah-Eddine zal zich vanuit Amsterdam bij de groep voegen. Helaas heeft Feyenoorder Neraysho Kasanwirjo de selectie niet gehaald.

De komende interlandperiode zal de primeur zijn voor bondscoach Reiziger. Op 8 september staat de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië op het programma. Vier dagen later reist het team af naar Macedonië om het daar op te nemen tegen hun leeftijdsgenoten. Jong Oranje hoopt zich tijdens deze wedstrijden te revancheren voor de teleurstellend verlopen zomer op het EK.

De aankondiging van de selectie werd op Twitter gedeeld door OnsOranje, waarbij een foto van Reiziger met zijn nieuwe team te zien is. De hashtag #TheNextUp benadrukt de veelbelovende toekomst van deze jonge talenten. Het belooft een spannende periode te worden voor Jong Oranje onder leiding van de ambitieuze Reiziger.