×
Home Nieuws Livescore

ADO Den Haag fans staken play-off duel met vuurwerk

ADO Den Haag fans staken play-off duel met vuurwerk
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 25 mei 2024 21:08 uur

In een opmerkelijke wending tijdens het play-offduel tussen ADO Den Haag en Excelsior hebben fans van de thuisploeg ervoor gezorgd dat de wedstrijd voortijdig moest worden gestaakt. Met een comfortabele voorsprong van 4-0 op het scorebord, besloten enkele fanatieke supporters van ADO Den Haag om vuurwerk op het veld te gooien, wat leidde tot een gedwongen onderbreking van het spel. De onverwachte actie zorgde voor chaos en onrust in het stadion, waarbij de scheidsrechter geen andere keuze had dan de wedstrijd tijdelijk stop te zetten.

De aanwezige autoriteiten en beveiliging moesten snel ingrijpen om de situatie onder controle te krijgen, terwijl spelers en officials zich verbaasd afvroegen wat er precies aan de hand was. De fans die verantwoordelijk waren voor het incident werden geïdentificeerd en uit het stadion verwijderd, terwijl de rest van het publiek met ongeloof toekeek hoe de wedstrijd op zo'n ongepaste manier werd verstoord. De spelers van zowel ADO Den Haag als Excelsior werden naar de kleedkamers gebracht terwijl er werd overlegd over de verdere gang van zaken.

Na een korte pauze en overleg tussen de betrokken partijen werd besloten dat de wedstrijd hervat zou worden, zij het onder strenge voorwaarden en met verhoogde veiligheidsmaatregelen. De fans die verantwoordelijk waren voor het incident zullen worden gestraft en de clubs zullen mogelijk worden beboet voor de verstoring van de wedstrijd. Het voorval werpt een schaduw over wat een spannende en sportieve confrontatie had moeten zijn tussen ADO Den Haag en Excelsior, en benadrukt het belang van respect en fair play in het voetbal.