×
Home Nieuws Livescore

Kritiek op Ajax: Driessen teleurgesteld in nieuwe trainer Farioli

Kritiek op Ajax: Driessen teleurgesteld in nieuwe trainer Farioli
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 25 mei 2024 17:32 uur

In een verrassende wending heeft Valentijn Driessen zijn ongenoegen geuit over de recente benoeming van Francesco Farioli als de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De 35-jarige Italiaan, die afkomstig is van OGC Nice, zal vanaf het komende seizoen de leiding hebben over de Amsterdamse club. Driessen, bekend om zijn scherpe kritiek, heeft openlijk laten weten dat hij liever een trainer had gezien met een diepere connectie met het Ajax-DNA.

De keuze voor Farioli lijkt dus niet in goede aarde te vallen bij Driessen, die graag had gezien dat de club meer nadruk zou leggen op het behouden van de eigen identiteit. Met zijn achtergrond en ervaring in het internationale voetbal, roept de aanstelling van de Italiaanse coach vragen op over de koers die Ajax wil varen in de toekomst. Driessen, altijd kritisch en direct in zijn uitspraken, lijkt zich zorgen te maken over de richting die de club inslaat met Farioli aan het roer.

Het is duidelijk dat de aanstelling van Farioli voor de nodige opschudding zorgt binnen de Ajax-gemeenschap, met Driessen als een van de prominentste critici. De discussie over het belang van het Ajax-DNA en de invloed van buitenlandse trainers op de clubcultuur zal ongetwijfeld nog lang voortduren. Het is afwachten hoe Farioli zich zal weten te bewijzen in zijn nieuwe rol en of hij de twijfels van Driessen en andere sceptici kan wegnemen.