×
Home Nieuws Livescore

Brighton verrast Tottenham en haalt Spaanse sensatie Ansu Fati binnen op huurbasis!

Brighton verrast Tottenham en haalt Spaanse sensatie Ansu Fati binnen op huurbasis!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 17:00 uur

Brighton heeft een grote overwinning behaald op Tottenham Hotspur in de strijd om de getalenteerde Ansu Fati. De 20-jarige buitenspeler zal het komende jaar op huurbasis spelen voor The Seagulls, nadat hij overkomt van FC Barcelona.

In eerste instantie leek het erop dat Spurs er met Fati vandoor zou gaan, maar tot ieders verrassing meldde Brighton zich ook. Manager Roberto De Zerbi speelde volgens verschillende bronnen een cruciale rol in de beslissing van de Spaanse aanvaller. Fati zal tot medio 2024 de kleuren van Brighton verdedigen.

Door blessures kon Fati zijn veelbelovende start bij Barcelona niet voortzetten. Vorig jaar verlengde hij zijn contract tot medio 2027, waarbij een ontsnappingsclausule van maar liefst één miljard euro werd opgenomen.

Barcelona heeft vertrouwen in Fati, maar beseft dat hij op zijn leeftijd speeltijd nodig heeft. In de eerste drie La Liga-wedstrijden van het nieuwe seizoen kwam Fati als invaller in actie. Met slechts zestien jaar, negen maanden en 25 dagen was Fati de op één na jongste debutant ooit bij Barça. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al 112 officiële wedstrijden gespeeld voor de Catalanen.

Dit seizoen zal Fati met Brighton de strijd aangaan in de Europa League, waar ze het onder andere zullen opnemen tegen Ajax. De loting op vrijdagmiddag wees uit dat beide teams in Groep B zitten. De groep wordt verder aangevuld door Olympique Marseille en AEK Athene.

Met de komst van Fati hoopt Brighton hun reis naar succes voort te zetten. De club verwelkomde de jonge aanvaller met open armen en deelde een enthousiaste foto op social media om dit te vieren.