×
Home Nieuws Livescore

Xavi Hernandez ontslagen als FC Barcelona-trainer, Flick opvolger.

Xavi Hernandez ontslagen als FC Barcelona-trainer, Flick opvolger.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 24 mei 2024 13:48 uur

In een verrassende wending heeft FC Barcelona aangekondigd dat trainer Xavi Hernandez is ontslagen. De beslissing werd naar verluidt vrijdagmiddag door voorzitter Joan Laporta aan hem medegedeeld. Diverse Spaanse media en de bekende transferexpert Fabrizio Romano hebben dit nieuws bevestigd. De verwachting is dat de Duitse coach Hansi Flick snel zal worden aangesteld als de opvolger van de Spanjaard.

De abrupte verandering in de technische staf van de Catalaanse club heeft voor opschudding gezorgd binnen de voetbalwereld. Xavi Hernandez stond bekend om zijn filosofie en benadering van het spel, maar lijkt nu plaats te moeten maken voor een nieuwe visie. Met de komst van Hansi Flick wordt er een frisse wind verwacht bij FC Barcelona, waarbij de focus zal liggen op het behalen van sportieve successen en het herstellen van de glorie van weleer.

De supporters van FC Barcelona zullen ongetwijfeld verdeeld zijn over het vertrek van Xavi Hernandez en de aanstelling van Hansi Flick. De club staat voor een periode van verandering en uitdagingen, maar hoopt met de nieuwe coach de weg naar succes en stabiliteit terug te vinden. De komende dagen zullen cruciaal zijn voor de toekomst van FC Barcelona en de koers die de club zal varen in het komende seizoen.