×
Home Nieuws Livescore

Ajax ontwijkt Europese grootmachten in loting Europa League groepsfase!

Ajax ontwijkt Europese grootmachten in loting Europa League groepsfase!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 15:12 uur

Ajax heeft zich op spectaculaire wijze geplaatst voor het prestigieuze hoofdtoernooi van de Europa League. Na een zinderende wedstrijd wisten de Amsterdammers hun tegenstanders te overmeesteren en zo een felbegeerde plek in Pot 1 te bemachtigen. Dit betekent dat ze enkele geduchte tegenstanders weten te ontlopen, waaronder Liverpool, AS Roma en Villarreal.

De spanning stijgt nu de loting nadert. Vrijdagmiddag om 13.00 uur zal bekend worden tegen wie Ajax het in de groepsfase zal opnemen. De mogelijke tegenstanders zijn stuk voor stuk uitdagende teams, die allemaal hun eigen unieke speelstijl en talenten hebben.

De Europese campagne van Ajax in de Europa League begint dit jaar voor het eerst sinds 2016. Onder leiding van de getalenteerde trainer Maurice Steijn hebben ze de afgelopen jaren veel successen behaald, wat hen nu een plek in Pot 1 heeft opgeleverd. Dit betekent dat ze in de groepsfase niet alleen sterke tegenstanders ontlopen, maar ook de Conference League-winnaar West Ham United.

De potindeling voor de Europa League is als volgt:

Pot 1: West Ham United, Liverpool, AS Roma, AJAX, Villarreal, Bayer Leverkusen, Atalanta Bergamo, Rangers FC

Pot 2: Sporting Portugal, Slavia Praag, Stade Rennes, Olympiakos, Real Betis, LASK Linz, Olympique Marseille, Qarabag FK

Pot 3: Molde FK, Brighton, Sheriff Tiraspol, Union Sint-Gillis, SC Freiburg, Sparta Praag, Maccabi Haifa, Sturm Graz

Pot 4: Toulouse FC, AEK Athene, TSC Backa Topola, Servette FC, Panathinaikos, Raków Czestochowa, Aris Limassol, BK Häcken

De groepsfase van de Europa League zal op donderdag 21 september van start gaan en zal duren tot donderdag 14 december. Het belooft een spannende en intense strijd te worden, waarbij de teams alles op alles zullen zetten om de felbegeerde finaleplaats in Dublin op 22 mei te bereiken.