×
Home Nieuws Livescore

Atlético Madrid en FC Barcelona bereiken akkoord over sensationele transfer Joao Félix!

Atlético Madrid en FC Barcelona bereiken akkoord over sensationele transfer Joao Félix!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 14:36 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen hebben Atlético Madrid en FC Barcelona een akkoord bereikt over de transfer van Joao Félix. Dit nieuws werd bekendgemaakt door het Spaanse Marca. Wat deze overgang nog opmerkelijker maakt, is dat deze binnen de richtlijnen van de Financial Fair Play valt dankzij een garantie. Het is een verrassende ontwikkeling, aangezien Félix vorig seizoen nog op huurbasis uitkwam voor Chelsea.

Vrijdagochtend werd al duidelijk dat Félix niet meer meetrainde met de selectie van Atlético Madrid. Zijn houding ten opzichte van Barcelona en zijn huurtransfer naar Chelsea halverwege vorig seizoen hebben ervoor gezorgd dat hij zichzelf onmogelijk heeft gemaakt in het Wanda Metropolitano. Félix heeft herhaaldelijk laten weten dat hij graag naar Barcelona wilde gaan en nu lijkt hij zijn zin te krijgen. De laatste formaliteiten worden momenteel afgerond en dan zal Félix officieel speler van Barça worden.

Wat betreft de Financial Fair Play is er een garantie getroffen tussen Atlético en Barcelona, waardoor het geld voor de transfer binnen de regels kan worden overgemaakt. Hoewel de exacte hoogte van het bedrag niet bekend is, wordt niet verwacht dat het in de buurt zal komen van de 127 miljoen euro die Atlético destijds voor Félix betaalde. Naast de Portugees zal ook Yannick Carrasco binnenkort vertrekken. Hij zal spoedig een contract tekenen bij het Saudische Al-Shabab.

Deze transfer heeft de voetbalwereld in zijn greep en fans van zowel Atlético Madrid als FC Barcelona kijken reikhalzend uit naar de officiële bevestiging van deze opmerkelijke overgang. Het is een nieuw hoofdstuk in de carrière van Joao Félix en een verandering die de dynamiek van beide clubs zal beïnvloeden.