×
Home Nieuws Livescore

Ajax neemt geen risico en kiest voor Farioli

Ajax neemt geen risico en kiest voor Farioli
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 22 mei 2024 20:08 uur

In de wandelgangen van de Johan Cruijff ArenA gonst het van de geruchten en speculaties over de recente ontwikkelingen bij Ajax. Volgens bronnen dicht bij de clubleiding had technisch directeur Alex Kroes aanvankelijk de voorkeur om te wachten op Erik ten Hag, de succesvolle coach die eerder grote successen boekte met de Amsterdammers. Echter, na zorgvuldige overweging en analyse van de risico's, besloot het bestuur dat het te riskant was om te wachten en koos voor een andere koers.

Het gerenommeerde dagblad De Telegraaf bracht het nieuws naar buiten dat Ajax en Kroes, in samenspraak met het bestuur, tot de conclusie kwamen dat het niet verstandig was om te gokken op de terugkeer van Ten Hag. Dit besluit zorgde voor de nodige opschudding binnen de club en onder de supporters, die verdeeld waren over de te volgen strategie. Desondanks bleef de clubleiding vastberaden om een weloverwogen beslissing te nemen in het belang van de toekomst van Ajax.

Na intensieve gesprekken en uitgebreide scouting kwam Ajax uiteindelijk uit bij de Italiaanse coach Francesco Farioli als de nieuwe trainer. De aanstelling van Farioli was geen overhaaste beslissing, integendeel, het was het resultaat van een grondige selectieprocedure waarbij diverse kandidaten zorgvuldig werden afgewogen. Met Farioli hopen de Amsterdammers een nieuwe succesvolle periode in te luiden en de hoge verwachtingen van de fans waar te maken.