×
Home Nieuws Livescore

Almere City FC haalt Franse sensatie binnen: Yann Kitala versterkt aanvalslinie!

Almere City FC haalt Franse sensatie binnen: Yann Kitala versterkt aanvalslinie!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 13:36 uur

Almere City FC heeft een nieuwe aanwinst binnengehaald voor het komende seizoen. De club heeft de handen weten te leggen op een talentvolle speler genaamd Yann Kitala. Deze Congolees-Franse spits komt over van de Ligue 1-club Le Havre en zal tot het einde van het seizoen worden gehuurd.

Met zijn 25 jaar heeft Kitala al de nodige ervaring opgedaan bij verschillende clubs. Zo heeft hij eerder gespeeld voor Olympique Lyon, FC Lorient en Sochaux. Vorig jaar maakte hij de overstap naar Le Havre, waar hij in 32 competitiewedstrijden twee keer wist te scoren. Een prestatie om trots op te zijn, zeker gezien het feit dat hij in de helft van deze wedstrijden in de basis stond. Bovendien werd Le Havre kampioen van de Ligue 2, wat zijn kwaliteiten alleen maar onderstreept.

Kitala is enthousiast over zijn nieuwe avontuur bij Almere City FC. "Ik heb positieve verhalen gehoord over de club en ik heb goede contacten met Faïz Mattoir", aldus de spits. "Toen ik hoorde dat Almere City FC interesse had, was ik meteen geïnteresseerd. Ik kijk er naar uit om mijn naam te vestigen in de Eredivisie."

Technisch manager Johan Hansma is verheugd met de komst van Kitala. Hij prijst de spits om zijn kracht en snelheid, waardoor hij zowel met zijn rug als met zijn neus naar het doel kan spelen. Dit geeft de club de mogelijkheid om met verschillende systemen te experimenteren en zo het maximale uit Kitala te halen.

Met de komst van Kitala is Almere City FC alweer toe aan zijn zevende zomerversterking. Eerder werden Sherel Floranus, Thomas Robinet, Christopher Mamengi, Loïc Mbe Soh, Yoann Cathline en Peer Koopmeiners al aangetrokken. De club is duidelijk bezig met het versterken van de selectie en hoopt hiermee een succesvol seizoen tegemoet te gaan.

Het nieuws over de komst van Kitala werd bekendgemaakt via de officiële kanalen van Almere City FC. Op Twitter plaatste de club een bericht met een foto van de spits en de tekst: "Ook Yann Kitala voegt zich op huurbasis bij Almere City FC. Hij komt over van Le Havre."