×
Home Nieuws Livescore

Jong AZ-talent maakt sensationele overstap naar Eredivisie en verrast Fortuna Sittard!

Jong AZ-talent maakt sensationele overstap naar Eredivisie en verrast Fortuna Sittard!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 13:12 uur

Iman Griffith, een jonge en getalenteerde voetballer uit Amsterdam, zal komend seizoen zijn kunsten vertonen in de Eredivisie bij Fortuna Sittard. Na een succesvolle periode bij Jong AZ, waar hij bekend stond als een van de meest creatieve spelers, krijgt Griffith nu de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Met zijn snelheid en technische vaardigheden als rechtsbuiten, zal hij ongetwijfeld een waardevolle toevoeging zijn aan het team van Fortuna.

De 21-jarige Griffith heeft sinds 2017 de jeugdopleiding van AZ doorlopen en heeft zich daar ontwikkeld tot een vaste waarde in de beloftenploeg. Hij heeft zelfs meerdere keren de aanvoerdersband mogen dragen. Vorig seizoen wist hij in 33 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie vijf doelpunten te maken en acht assists te geven. Zijn prestaties hebben duidelijk indruk gemaakt op Fortuna Sittard, die hem graag wilden toevoegen aan hun selectie.

Griffith zelf is erg enthousiast over zijn nieuwe avontuur bij Fortuna. Op de clubwebsite van de Limburgse ploeg vertelt hij: "Ik heb veel geleerd in de Keuken Kampioen Divisie de afgelopen drie seizoenen en nu krijg ik de kans om mezelf te bewijzen in de Eredivisie. Ik kijk er enorm naar uit om bij Fortuna te spelen." Ook technisch manager Americo Branco is blij met de komst van Griffith: "Hij is een flamboyante buitenspeler met een geweldige actie. Dat zijn kwaliteiten die we graag wilden toevoegen aan onze selectie."

Met de huurovereenkomst tussen Jong AZ en Fortuna Sittard is Griffith verzekerd van speeltijd op het hoogste niveau. Zijn contract bij AZ loopt nog tot de zomer van 2024, dus hij heeft nog genoeg tijd om zich verder te ontwikkelen en zijn talenten te laten zien. Het is duidelijk dat zowel Griffith als Fortuna Sittard uitkijken naar een succesvolle samenwerking in het komende seizoen.