×
Home Nieuws Livescore

Southgate laat Henderson thuis voor EK: begrijpelijke keuze.

Southgate laat Henderson thuis voor EK: begrijpelijke keuze.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 21 mei 2024 20:56 uur

In een verrassende wending heeft de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini ervoor gekozen om Marco Verratti niet op te nemen in zijn voorlopige selectie voor het komende internationale toernooi, zo meldt een bron dicht bij het team. De ervaren middenvelder van Paris Saint-Germain zal voor het eerst sinds zijn debuut in 2012 niet deelnemen aan een groot eindtoernooi met zijn nationale ploeg.

De beslissing van Mancini om Verratti buiten de selectie te laten, heeft tot verdeelde reacties geleid onder fans en experts. Terwijl sommigen begrip tonen voor de keuze van de bondscoach, zijn anderen van mening dat de creatieve spelmaker een onmisbare schakel is in het Italiaanse team. Met zijn vermogen om het spel te dicteren en beslissende passes te geven, wordt Verratti beschouwd als een sleutelspeler voor La Squadra Azzurra.

De afwezigheid van Verratti op het aankomende toernooi zal ongetwijfeld een uitdaging vormen voor Mancini en zijn staf. De Italiaanse ploeg zal nu op zoek moeten gaan naar alternatieve opties op het middenveld om het gemis van de PSG-ster op te vangen. Met de druk om te presteren op het hoogste niveau, zal het interessant zijn om te zien hoe Italiƫ zich zal aanpassen aan de afwezigheid van een van hun meest getalenteerde spelers.