×
Home Nieuws Livescore

Lieke Martens verlaat Nederlands elftal na aankondiging op social media.

Lieke Martens verlaat Nederlands elftal na aankondiging op social media.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 21 mei 2024 18:56 uur

Voetbalster Lieke Martens heeft aangekondigd dat ze haar internationale carrière bij het Nederlands elftal zal beëindigen na het komende EK. De Oranjeleeuwin deelde dit nieuws via haar sociale mediakanalen, waar ze haar fans bedankte voor hun voortdurende steun gedurende haar tijd als international. Martens, die bekend staat om haar technische vaardigheden en doelpunten, heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van het Nederlands elftal in de afgelopen jaren.

De beslissing van Martens om te stoppen als international komt als een verrassing voor velen in de voetbalwereld. De 29-jarige aanvaller heeft een indrukwekkende staat van dienst bij Oranje, met onder meer het winnen van het EK in 2017 en het bereiken van de finale van het WK in 2019. Haar vertrek zal een leegte achterlaten in het team, maar Martens kijkt ernaar uit om zich te richten op haar clubcarrière en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Als een van de meest getalenteerde voetbalsters van Nederland heeft Lieke Martens vele harten veroverd met haar spel en persoonlijkheid. Haar besluit om te stoppen als international markeert het einde van een tijdperk voor het Nederlands elftal, maar haar nalatenschap zal voortleven in de herinneringen van fans over de hele wereld. Martens zal nog eenmaal schitteren in het Oranje shirt tijdens het aankomende EK, waar ze hoopt haar internationale carrière op een hoogtepunt af te sluiten.