×
Home Nieuws Livescore

Henderson niet in Engelse selectie voor oefenwedstrijden

Henderson niet in Engelse selectie voor oefenwedstrijden
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 21 mei 2024 15:40 uur

De Engelse voetbalwereld staat op zijn kop nu Jordan Henderson niet is opgenomen in de selectie voor de aankomende oefenwedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en IJsland. De Engelse voetbalbond heeft aangekondigd dat er in totaal 33 spelers zijn opgeroepen, wat betekent dat er nog zeven spelers zullen moeten afvallen voordat het EK deze zomer van start gaat.

De afwezigheid van Henderson in de selectie komt als een verrassing voor velen, gezien zijn ervaring en leiderschap op het veld. De middenvelder van Liverpool heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van zijn club en het nationale team in het verleden. Fans en experts speculeren nu over de redenen achter zijn uitsluiting en of dit gevolgen zal hebben voor zijn kansen om deel te nemen aan het EK.

Met de concurrentie in het Engelse team is het altijd een uitdaging om een plek te veroveren in de selectie voor grote toernooien. Bondscoach Gareth Southgate staat voor een lastige taak om de definitieve selectie samen te stellen en de juiste balans te vinden tussen ervaren krachten en opkomende talenten. De komende oefenwedstrijden zullen cruciaal zijn voor spelers om zich te bewijzen en een plek op te eisen in het team dat Engeland zal vertegenwoordigen op het EK.